Flygtninge frygtes druknet i Australien

Dødstallet er endnu usikkert, efter den australske flåde tirsdag måtte komme en båd med op mod 150 formodede asylansøgere til undsætning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: Flere flygtninge frygtes druknet, efter en båd fyldt med formodede asylansøgere tirsdag kæntrede i Det Indiske Ocean. Den australske flåde oplyser på Twitter, at to fartøjer bidrager til redningsaktionen i området ud for Juleøen nordvest for Australien.

Tilsyneladende var båden så overfyldt med passagerer, at de høje bølger fik den til at kæntre. Der var op mod 150 flygtninge på båden.

Australske medier har meldinger om mellem to og 40 druknede, men tallet er endnu ikke bekræftet fra officiel hånd. Dog oplyser australske ABC News, at størstedelen af passagererne er i sikkerhed, og fra news.com.au lyder det, at luftvåbnet i redningsaktionens tidligere faser bistod ved at nedkaste redningsflåder til de nødstedte.

En talsmand fra den australske kystvagt siger til nyhedsbureauet AFP, at flåden var i færd med at eskortere fartøjet til Juleøen, da båden kæntrede, og at man derfor var i stand til at reagere hurtigt.