Flybesætning mistænkes for narkosmugling for millioner

En flybesætning mistænkes for at smugle narko for millioner kroner. FN skal stemme om at sende våbenhvileobservatør til Yemen. Den 52-årige demokrat Kirsten Gillibrand, der er uddannet advokat og blev en fremtrædende stemme i MeToo-bevægelsen, har sat sig for at danne et sonderingsudvalg, som skal føre hende hele vejen til Det Hvide Hus.

I juni sidste år blev en kabinemedarbejder fra Malaysia Airlines anholdt i lufthavnen i Melbourne for forsøg på at indsmugle 3,5 kilo heroin, som lå i hans bagage / AFP PHOTO / Mal Fairclough Fold sammen
Læs mere
Foto: MAL FAIRCLOUGH

Demokraten Kirsten Gillibrand vil være USA's næste præsident

Den demokratiske senator fra New York Kirsten Gillibrand stiller op til præsidentvalget i USA næste år. Det skriver hun på Twitter tirsdag aften.

- I aften meddelte jeg, at jeg er parat til at stille op som præsidentkandidat, fordi jeg ved, at alle kan gøre en forskel.

- Jeg tror på rigtigt og forkert, og at det, der er forkert, vinder, når vi ikke gør noget. Nu er det på tide at hæve vores stemmer og komme på banen, skriver hun.

Tidligere på aftenen fortalte Kirsten Gillibrand i CBS-programmet »The Late Show with Stephen Colbert«, at hun tirsdag aften ville danne et sonderingsudvalg.

Sådan et udvalg giver Gillibrand mulighed for at begynde sin fundraising samt at planlægge sin valgkamp. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

52-årige Kirsten Gillibrand er kendt som en af fanebærerne i arbejdet med at ændre, hvordan Kongressen håndterer påstande om seksuel chikane. Hun blev desuden en fremtrædende stemme i MeToo-bevægelsen.

Hun er desuden en stor fortaler for styrket forældreorlov.

- Jeg stiller op som præsidentkandidat, for som en ung mor vil jeg kæmpe for andre menneskers børn, lige så hårdt som jeg ville kæmpe for mine egne, forklarede Gillibrand i interviewet med Stephen Colbert tidligere tirsdag aften.

Ifølge Reuters har Kirsten Gillibrand, der er uddannet advokat, i den seneste tid allieret sig med flere politiske rådgivere. Det har ført til en del spekulationer om, at en officiel udmelding var nært forestående.

Der er ingen dominerende spidskandidat i det demokratiske felt af kandidater, der ønsker at stille op til præsidentvalget. Hos Republikanerne derimod ser kandidaten ud til at blive den nuværende præsident, Donald Trump.

Kirsten Gillibrand blev i 2009 svoret ind som senator af den daværende vicepræsident, Joe Biden. Hun overtog senatssædet fra New York fra Hillary Clinton.

Gillibrand blev genvalgt i både 2012 og 2018.

/ritzau/

Flybesætning mistænkes for narkosmugling for millioner

En flybesætning mistænkes for at være del af et kriminelt netværk, som gennem flere år har smuglet ulovlige stoffer fra Malaysia ind i Australien.

Det oplyser australsk politi onsdag.

De seneste to uger er otte personer blevet anholdt i Melbourne som led i en politiaktion mod en gruppe af kriminelle.

Politiet hævder, at gruppen har smuglet heroin og metamfetamin til en værdi af over 20 millioner australske dollar ind i landet. Det svarer til næsten 95 millioner danske kroner.

Besætningsmedlemmerne havde ifølge politiet til opgave at tage narkoen med på flyvninger til Australien.

- Det var et godt organiseret syndikat, som vi ved har opereret i det skjulte over hele Australien i flere år, siger Tess Walsh, assisterende kommissær ved politiet i delstaten Victoria.

Seks af de otte anholdte er fængslet, indtil de i maj igen skal for en dommer, mens to er løsladt mod kaution.

Chefen for grænsepolitiet i Victoria, Craig Palmer, understreger, at ansatte hos flyselskaber ikke er hævet over loven.

- De kan som alle andre blive undersøgt ved grænsen og står over for betydelige straffe, hvis de bliver grebet i at udnytte deres position til at forsøge at slippe uden om vores grænsekontrol, siger han.

I juni sidste år blev en kabinemedarbejder fra Malaysia Airlines anholdt i lufthavnen i Melbourne for forsøg på at indsmugle 3,5 kilo heroin, som lå i hans bagage. Den 33-årige mand er tiltalt for narkosmugling.

/ritzau/dpa

FN stemmer om at sende våbenhvileobservatører til Yemen

Onsdag skal FN's Sikkerhedsråd stemme om en overvågning af våbenhvilen i den vigtige havneby Hodeida i Yemen.

FN's Sikkerhedsråd vil onsdag stemme om en overvågning af våbenhvilen i Yemens vigtige havneby Hodeida.

Det er Storbritannien, der står bag resolutionsudkastet. I det foreslås en seks måneder lang overvågning af våbenhvilen i byen. Briterne vil således udstationere op mod 75 ubevæbnede observatører til Hodeida og dens havn samt til havnene i Saleef og Ras Isa.

Det skriver nyhedsbureauet dpa, der har set udkastet.

Resolutionsudkastet bygger på, at de 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet i december nåede til enighed om at sende et hold af observatører til Hodeida for at føre tilsyn med våbenhvilen.

Operationen har fået navnet The United Nations Mission to support the Hodeidah Agreement (UNMHA). Overvågningen vil blive ledt af den hollandske pensionerede general Patrick Cammaert.

Tidligere i december holdt Yemens stridende parter FN-ledede fredsdrøftelser i Sverige.

Her aftalte houthi-oprørerne og den saudiarabisk-støttede regering i Yemen en våbenhvile i Hodeida. De aftalte også at trække deres styrker ud af byen.

Aftalen fra Sverige skal ende med, at begge parter trækker deres styrker ud af byen og den omkringliggende provins. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden aftalen blev indgået, har begge parter dog beskyldt hinanden for at bryde våbenhvilen.

Aftalen fra Sverige er det første store gennembrud i forhold til at skabe fred i Yemen, hvor der har været krig siden marts 2015.

Her gik Saudi-Arabien i krig mod houthi-bevægelsen med det mål at få genindsat præsident Abd Rabbu Mansour Hadi.

Siden da har 10.000 mennesker mistet livet, og tre millioner er fordrevet.

FN kalder krigen den største humanitære krise i verden.

80 procent af al den nødhjælp, der kommer til Yemen, sejles til Hodeida.

/ritzau/