Fly af MH370s type tvunget ned på koral-ø

Mekaniske problemer tvang i weekenden et fly med 335 passagerer ned på afsides ø i Stillehavet.

Flyet blev tvunget ned på atollen Midway, der som navnet antyder ligger omkring midtvejs mellem USA og Asien i Stillehavet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Situationen opstod ifølge den amerikanske tv-station CNN efter piloterne opdagede en lugt i flyet, der fredag var på vej til Guam fra Honolulu.

En passager fortæller til CNN, hvordan en lugt af kemikalier begyndte at brede sig i kabinen på flyet, der var af typen Boeing 777 - samme type som det fortsat sporløst forsvundne MH370.

Piloterne besluttede sig for at foretage en sikkerhedslanding landing på atollen Midway - et ringformet koralrev. Midway består af to halvøer og et beskedent areal på blot seks kvadratkilometer i den nordlige del stillehav.

Derfor røg det ifølge CNN også udover samtaleanlægget i flyet, at passagerne skulle forberede sig på, at Midway ikke var en ø med "hoteller og den slags".

Landingen forløb uden stor dramatik, og passagererne blev indlogeret i en gymnastiksal, hvor de kunne sove på gulvet eller hvile sig i stole, indtil hjælpen ankom syv timer senere i form af et erstatningsfly.

Midway er kendt fra Anden Verdenskrig, hvor øen var scene for et af de vigtigste søslag i krigen, hvor japanerne led store tab mod den amerikanske stillehavsflåde.

United Airlines fortæller mandag, at det var det mekaniske problemer, der tvang flyet til at lande, og at flyet var tilbage i drift søndag.