Flodbølge har ramt Japans østkyst

Ansatte på Fukushima-atomkraftværket blev evakueret efter jordskælv i Stillehavet, der udløste en mindre flodbølge indover Japans østkyst.

JAPAN: En mindre flodbølge skyllede fredag aften dansk tid ind over den japanske østkyst.

Bølgen var cirka 30 centimeter høj og blev udløst af et jordskælv i Stillehavet 370 kilometer fra den japanske østkyst.

Skælvet fandt sted i ti kilometers dybde, men rystelserne kunne mærkes i Tokyo knap 500 kilometer fra skælvets epicenter.

Japanske myndigheder udstedte efter skælvet en såkaldt »gul advarsel« om tsunami på op til en meters højde gældende for fem regioner på østkysten, herunder Fukushima-regionen.

Netop Fukushima blev hårdt ramt, da en ti meter høj tsunami i marts 2011 skyllede ind over kysten og satte Fukushima-atomkraftværket ud af kontrol. Værkets kølesystem blev ødelagt, og det førte til en nedsmeltning, der tvang titusindvis af japanere på flugt fra området.

Ifølge nyhedsbureauerne blev medarbejdere på Fukushima-værket evakueret efter jordskælvet, der ramte natten til lørdag lokal tid.

Ejeren af værket, det japanske energiselskab Tepco, har ifølge ATP ikke rapporteret om skader på værket efter skælvet.

Det østlige Japan er et seismologisk aktivt område, og sidste måned ramte et jordskælv på 6,5 på Richterskalaen området og skabte rystelser, der kunne mærkes i Tokyo, 600 kilometer derfra.