Flere lig fra forsvundet fly fundet i havet

Myndighederne har fundet og bjærget de første 40 lig fra det AirAsia-fly, der forsvandt søndag med 162 personer om bord.

Familie og pårørende til passagerer om bord på AirAsia-flyet, som man nu har fundet vragdele og lig fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANAN VATSYAYANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Vragdele fra det forsvundne AirAsia-fly og flere end 40 lig er tirsdag blevet fundet i Javahavet i det sydøstlige Asien. Det oplyser de indonesiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP, skriver Sky News. Ingen af ligene havde redningsveste på, og de er nu blevet bragt om bord på et skib fra den indonesiske flåde.

Desuden fortæller direktør for Indonesiens nationale eftersøgnings- og redningsmandskab S.B. Supriyadi ifølge AFP, at selve flyet muligvis er blevet spottet under havoverfladen.

»Klokken 12.50 (lokal tid, red.) har et Hercules-fly fundet et objekt, der beskrives som en skygge på bunden af havet, der er formet som et fly,« siger han.

 

AirAsia-flyet, QZ8501, forsvandt søndag morgen lokal tid på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore med 162 personer om bord. Myndighederne mistede pludselig kontakten til piloterne, og flyet forsvandt fuldstændig fra radaren.

Siden har en storstilet redningsaktion været iværksat, og tirsdag morgen blev de første vragdele fra flyet fundet i havet ti kilometer fra det sted, hvor luftfartsmyndighederne sidst have kontakt til piloterne. Ligene er blevet fundet samme sted.

Stifteren af AirAsia, Tony Fernandes, skriver på Twitter, at han er på vej til Surabaya, og at selskabet gør alt, hvad det kan for at hjælpe.

»Mit hjerte er fyldt med sorg for alle de familier involveret i QZ8501s styrt. Jeg kondolerer til alle på vegne af AirAsia. Ord kan ikke beskrive, hvor ked af det jeg er,« lyder det fra Tony Fernandes.

Piloterne i flyet anmodede kort efter afgang om at stige fra 32.000 til 38.000 fod - angiveligt for at flyve over et tordenvejr på flyets rute. Årsagen til styrtet kendes dog endnu ikke.