Flere lig dukker op i Thailand

Yderligere seks lig er blevet gravet op i Thailand tæt på det sted, hvor menneskesmugleres lejr med omkomne flygtninge blev fundet i sidste uge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I provinsen Songkhla i det sydlige Thailand er der onsdag blevet fundet seks lig af formodede indvandrere, skriver Reuters.

Ligene er blevet gravet op cirka fire kilometer fra det sted, hvor mindst 26 lig af formodede flygtninge fra Myanmar og Bangladesh blev fundet fredag.

»Landsbyboerne i området fortalte os, at ligene lå begravet der, og at det er ligene af migranter fra Myanmar fra den nærtliggende smuglerlejr,« siger oberst Jatuporn Klampasut, vicegeneralsekretær i sikkerhedsoperationscentret ISOC, til Reuters.

Det er tredje gang på en uge, at der er blevet fundet grave med lig af flygtninge, og de seks seneste lig er fire kvinder og to mænd, tilføjer vicegeneralsekretæren.

Mange ulovlige indvandrere i Thailand er rohingya-muslimer fra det vestlige Myanmar og Bangladesh, som begiver sig ud på farefulde rejser for at undslippe etnisk og religiøs forfølgelse i hjemlandet.

I Thailand forsøger de at finde arbejde, men er i stor fare for at havne i brutale netværk af menneskesmuglere i området.

En politibetjent fra lokalområdet oplyser til Reuters, at der kan være yderligere tre lejre i området som den allerede fundne massegrav.

»Der er tre lejre på bjerget med op til 700 personer i hver lejr, har vi fået at vide,« siger betjenten og fastslår:

»Det er bare et spørgsmål om tid, før vi finder dem.«

Efter fundet af massegraven i sidste uge har thailandske myndigheder anholdt fire mænd - tre thailændere og en burmesisk statsborger - som mistænkes for at stå bag menneskehandlen. Yderligere fire, som er på flugt, er efterlyst af politiet, skriver Reuters.