Flere kvinder anmelder Köln-overgreb

Politiet i Köln modtager dagligt henvendelser fra kvinder, der vil anmelde seksuelle krænkelser på domkirkepladsen. Tyske politikere vil have en undersøgelseskommission.

I Köln strides lokalpolitikere over det langsommelige opklaringsarbejde, der indtil videre har resulteret i mistanker mod 21 navngivne personer, hvoraf otte sidder varetægtsfængslet. Som den eneste mistænkte for seksuelle krænkelser anholdt tysk politi i weekenden en 26-årig algerisk mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ

BERLIN: Efter nytårsnatten i Köln, hvor grupper af især nordafrikanske mænd seksuelt forulempede og bestjal flere hundrede kvinder, melder Kölns politi fortsat om nye henvendelser fra kvindelige ofre.

Tirsdag oplyste statsadvokaten i Köln, Ulrich Bremer, at antallet af anmeldelser er steget til 809. I alt har 521 personer henvendt sig for at anmelde seksuelle krænkelser, herunder tre voldtægter.

I mellemtiden strides lokalpolitikere over det langsommelige opklaringsarbejde, der indtil videre har resulteret i mistanker mod 21 navngivne personer, hvoraf otte sidder varetægtsfængslet. Som den eneste mistænkte for seksuelle krænkelser anholdt tysk politi i weekenden en 26-årig algerisk mand.

Manden, der skal føre an i opklaringsarbejdet, bliver Jürgen Mathies, der tirsdag blev præsenteret som ny politichef i Köln. Tidligere på måneden blev Wolfgang Albers tvunget til at gå af efter modstridende meldinger om omfanget af nytårsovergrebene. Jürgen Mathies har siden 2007 været leder af den centrale politimyndighed i Nordrhein-Westfalen.

»Vi må genvinde borgernes tålmodighed. Derfor er det også nødvendigt med en omstrukturering af politimyndigheden,« udtalte indenrigsminister Ralf Jäger som begrundelsen for udnævnelsen af Jürgen Mathies.

Samtidig har FDP og CDU-fraktionerne i delstatsparlamentet i Nordrhein-Westfalen besluttet at presse på for en undersøgelseskommission, der skal komme til bunds i nytårsnattens forløb. Blandt andet skal eksperter søge at få klarhed over, hvordan en stor gruppe af mænd tilsyneladende ugeneret kunne forulempe, bestjæle og angribe kvinder uden politiets mellemkomst.