Flere hundrede savnes efter skibsforlis i Middelhavet

Redningsarbejdet fortsætter, efter en overfyldt fiskerbåd med op mod 700 flygtninge ombord kæntrede 25 kilometer fra Libyens kyst onsdag eftermiddag. Mindst 25 er omkommet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ITALIAN NAVY PRESS OFFICE / HAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LIBYEN: Mindst 25 personer er døde, efter en overfyldt fiskerbåd kæntrede og tvang op mod 700 flygtninge i vandet 25 kilometer fra den libyske kyst onsdag eftermiddag. Det skriver Reuters.

Op mod 700 flygtninge var om bord på skibet, da det sejlede ind i et voldsomt uvejr.

Indtil videre er 400 personer blevet reddet af redningsfartøjer fra den italienske kystvagt, den irske flåde og Læger Uden Grænser, oplyser FNs Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Læger Uden Grænser, der med sit redningsfartøj Dignity 1 var i nærheden af ulykken, siger, at tabstallene kan være højere end de 25, der allerede er bekræftet.

»Vores medarbejdere ombord på Dignity 1 bekræfter, at har været tragisk mange dødsfald, men de kan endnu ikke sige, hvor mange det drejer sig om,« lyder det i en Twitter-besked fra organisationen.

Også den irske forsvarsminister Simon Coveney siger i en udtalelse, at han frygter, at dødstallet kan stige:

»Tabstallene kan meget vel blive meget markante,« siger han.

UNHCR frygter, at op imod 100 personer har været i skroget på skibet, da det kæntrede.

Flere end 2.000 flygtninge er druknet i Middelhavet indtil videre i 2015 på vej til Europa. For hele 2014 var antallet af døde 3.279, skriver Reuters.

2.000 flygtninge er druknet i Middelhavet indtil videre i 2015. Sidste år druknede i alt 3.279 flygtninge i forsøget på at krydse Middelhavet og nå Europa, skriver Reuters.