Flere hundrede færgepassagerer frygtes druknet

En færge med omkring 350 passagerer om bord er forlist, og myndighederne frygter, at mange er druknet ud for Papua Ny Guineas nordlige kyst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Australske redningsfly er gået i luften for at lede efter et skib, der er forlist ud for Papua Ny Guineas nordlige kyst. Omkring 350 passagerer skal have været om bord på færgen.

- Det her er tydeligvis en kæmpe tragedie med 350 personer om bord på et skib, der er gået ned, siger Australiens premierminister, Julia Gillard, ifølge Reuters.

- Der er sandsynligvis et meget højt tab af liv her, siger hun.

Den fungerende chef for Papua Ny Guineas søfartsmyndigheder, Nurur Rahman, bekræfter, at der kan være mange dræbte, men at man endnu ikke har fundet nogen døde.

- Premierministeren kan meget vel have ret i sine anmodninger, men lige nu har vi ikke oplysninger om omkomne, siger Nurur Rahman.

Han fortæller, at 28 overlevende foreløbig er blevet samlet op af skibe, der var i området og blev dirigeret hen til ulykken. Desuden oplyser han, at færgen har plads til 300 passagerer, men han afviser ikke, at flere kan have været om bord.

Den forliste færge sejlede mellem nogle øer i området, der især er populært blandt dykkere fra hele verden, da skibet sendte et nødsignal. Herefter mistede myndighederne kontakten med skibet med navnet MV Rabaul Queen.

Rederiet Star Ships bekræfter over for Australian Broadcasting Corporation, at man mistede kontakten med færgen onsdag morgen, men rederiet har endnu ikke bekræftet antallet af passagerer om bord. Rederiet ventes at komme med en udtalelse i løbet af onsdagen.

Papua Ny Guinea, der er Australiens nærmeste naboland, har en dårlig infrastruktur og vil derfor sandsynligvis være meget afhængig af katastrofehjælp fra netop Australien. Premierminister Julia Gillard bekræfter, at Australien har sagt ja til at yde assistance.