Flere franske ekssoldater kæmper nu for Islamisk Stat

Flere tidligere franske soldater har meldt sig under de sorte faner hos Islamisk Stat i Syrien og Irak, bekræfter de franske myndigheder.

Læs mere
Fold sammen

Mens Frankrig stadig slikker sårene efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, bekræfter myndighederne ifølge avisen The Telegraph, at flere tidligere franske soldater er gået over til jihadisternes side i Syrien og Irak.

De fleste af ekssoldaterne - angiveligt omkring ti - kæmper nu for Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak. Blandt dem er både faldskærmssoldater og de berygtede fremmedlegionærer - samt en specialtrænet soldat fra det franske elitekorps, som anses for at være en af Europas mest erfarne specialenheder.

Den unavngivne ekssoldat stammer ifølge The Telegraph fra Nordafrika og har modtaget træning i både kamp, skydning og overlevelsesteknikker. Han har arbejdet som fransk soldat i fem år, før han blev ansat i et privat vagtselskab på den arabiske halvø. Det var angiveligt her, han blev radikaliseret.

Flere af ekssoldaterne er unge mænd i 20erne, nogle er konverteret til islam, mens andre har muslimsk baggrund, skriver Radio France International, RFI, ifølge The Telegraph.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Drian, bekræfter, at der er en gruppe franske ekssoldater blandt jihadisterne i Mellemøsten, men understreger ifølge The Telegraph, at fænomenet er »ekstremt sjældent.«

Nyheden om de franske ekssoldater under islamistiske faner kommer samtidig med, at den franske premierminister, Manuel Valls, har løftet sløret for Frankrigs nye anti-terror-strategi, der kommer til at koste 425 millioner euro.

Som et led i den storstilede plan vil 2.680 nye job blive skabt frem mod 2018 for at bekæmpe terror.