Flere er savnet efter stort sneskred på Svalbard

Et sneskred har ramt ti huse i den norske by Longyearbyen og seks personer er sendt på sygehuset.

Foto: - -

Longyearbyen: De norske myndigheder mangler stadig at komme i kontakt med flere personer efter et stort sneskred lørdag i Longyearbyen på den nordnorske øgruppe Svalbard.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

- Der er personer, som er bragt på sygehuset, og der er stadig personer, der ikke er gjort rede for, fortæller kommunikationsrådgiver Tone Hertzberg hos Sysselmannen, der er den ledende embedsmand på Svalbard, til nyhedsbureauet.

Seks personer er allerede sendt på sygehuset. Men meldingen lyder, at ingen af dem skal være kommet alvorligt til skade.

- Så vidt vi ved er ingen kommet alvorligt til skade. Et barn er blevet undersøgt af en læge. De andre har mindre skader, siger afdelingsleder Aksel Bilicz til Svalbardposten.

Det er fire voksne og to børn, der er kommet på sygehuset. Alt mandskab hos Longyearbyens sygehus er kaldt ind ifølge Svalbardposten.

Byen får nu assistance fra Tromsø, hvor to lægeteams er blevet tilkaldt fra.

Sneskreddet har ramt ti huse i byen. Nogle af husene skal have flyttet sig omkring 20 meter ifølge en kilde, som NTB har talt med.

Uvejret natten til lørdag er det værste, som Svalbard har oplevet i 30 år, skriver Svalbardposten. Stormen har blandt andet revet hustage løs.

Uvejret er begyndt at stilne af igen.

/ritzau/