Flere end 600 pædofile arresteret i Storbritannien

En seks måneder lang efterforskning har resulteret i anholdelsen af over 600 pædofile i hele Storbritannien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Et halvt års efterforskning er nu afsluttet med 660 pædofile bag tremmer fra hele Storbritannien. Det skriver BBC på sin hjemmeside.

Den store optrævling har involveret i alt 45 politistyrker fra både England, Wales, Skotland og Nordirland i et »enestående samarbejde«, lyder det fra den britiske politienhed National Crime Agency (NCA), der har koordineret samarbejdet.

I løbet af efterforskningen har politiet ransaget 833 ejendomme og undersøgt over 9.000 computere, telefoner og harddiske. Og anklagerne lyder på alt fra besiddelse af upassende billeder af børn til seksuelle overgreb på mindreårige.

»Nogle af de personer, der begynder ved at kigge på upassende billeder på internettet, går direkte videre til at misbruge børn. Så operationen handler ikke kun om at fange dem, der allerede har overtrådt loven - det handler også om at påvirke eventuelle misbrugere, inden de går over stregen,« siger vicegeneraldirektør i NCA Phil Gormley til BBC og understreger:

»Vi ønsker, at disse kriminelle ved, at internettet ikke er et sikkert, anonymt sted, hvor man kan få adgang til uanstændige billeder, at de efterlader et digitalt fodspor, og at politiet finder det.«

Blandt jobtitlerne hos de 660 anholdte var blandt andet læge, lærer, spejderleder og politibetjent. Men dog ikke nogle medlemmer af det britiske parlament, understreger NCA.

Lige nu skaber pædofili nemlig stor debat i hele landet, fordi det britiske indenrigsministerium i øjeblikket er under anklage for at have dækket over en række pædofile politikere.