Flere end 2.400 mennesker dræbt i Irak i juni

Volden i Irak har i juni kostet 2.400 mennesker livet, hvoraf mere end halvdelen er civile. »Et svimlende antal«, siger FNs særlige repræsentant for Irak.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAK: Flere end 2.400 mennesker er blevet dræbt i Irak alene i juni, rapporterer FN. Mere end halvdelen af ofrene er civile.

»Det svimlende antal civile ofre på en måned peger på det presserende behov for at sikre, at civile bliver beskyttet,« siger FNs særlige repræsentant for Irak, Nickolay Mladenov, til UN News Centre.

Ifølge FN var juni den blodigste måned i Irak siden 2007.

Nickolay Mladenov opfordrer derfor alle irakiske ledere til at arbejde sammen for at forpurre oprørsgruppen ISIS’ forsøg på at ødelægge landet.

»Eftersom store dele af landet forbliver under kontrol af ISIS og væbnede grupper, er det bydende nødvendigt, at de nationale ledere arbejder sammen for at forpurre gruppernes forsøg på at ødelægge den sociale struktur i det irakiske samfund,« siger han.

FN i Bagdad anslår, at 8.868 irakere, herunder 7.818 civile, mistede livet sidste år.

Og ifølge en ny rapport fra den britiskbaserede organisation Iraq Body Count vil 2014 overgå sidste år med hensyn til antallet af dræbte, skriver The Guardian.

Ifølge organisationens egne tal mistede næsten 9.500 civile irakere livet sidste år, mens tallet fra 2008 rundede 10.000.