Flere end 1700 blev anholdt under protester i Frankrig

Frankrigs finansminister siger, at vold og ødelæggelser under demonstrationer rammer fransk økonomi.

En demonstrant iført en gul vest står ved skraldespande i brand under demonstrationer i Frankrigs hovedstad, Paris. Over hele Frankrig var i alt omkring 136.000 på gaden for at demonstrere. Stephane Mahe/Reuters Fold sammen
Læs mere

I alt blev 1723 personer anholdt i Frankrig under de seneste demonstrationer med "De Gule Veste".

Det oplyser Frankrigs indenrigsministerium søndag.

1220 af de anholdte demonstranter beordres varetægtsfængslet, oplyser ministeriet.

I alt tog omkring 136.000 demonstranter del i protesterne lørdag. Det er nogenlunde det samme antal, som tog del i demonstrationer den 1. december.

Flere steder i Frankrig lørdag var bevægelsen "De Gule Veste" på gaden for at demonstrere.

I forbindelse med demonstrationerne var der flere steder plyndringer, ildspåsættelse og slagsmål mellem betjente og demonstranter.

Lørdag oplyste det franske indenrigsministerium, at 135 kom til skade. 17 af de sårede er betjente.

Finansminister Bruno Le Maire siger søndag, at Frankrig må regne med, at protesterne og ødelæggelserne vil ramme den franske økonomi, skriver Reuters.

- Vi må forvente en nedgang i den økonomiske vækst ved afslutningen af året på grund af protesterne fra "De Gule Veste", siger han under en rundtur i Paris' gader for at bese butikker og restauranter, der blev vandaliseret lørdag.

Bevægelsen "De Gule Veste" startede som en protest mod en forhøjelse af afgifter på benzin og diesel. Protesterne er dog blevet udvidet til at inkludere en generel utilfredshed med regeringen og en voksende ulighed.

Regeringen lovede lørdag af indlede en dialog med "De Gule Veste". Men det er en organisation uden ledere, og bevægelsen rummer folk med meget forskellige opfattelser af, hvad de synes er i vejen med Frankrig.

For en del gælder det om at få præsident Emmanuel Macron afsat.

- Du klarer den ikke julen over Emmanuel, lyder en graffiti-besked, der er malet på et butiksvindue i en gade nær Champs-Elysees.

/ritzau/AFP