Flere end 100 dræbt i IS-angreb i Irak

Hundredevis af mennesker var igang med at fejre afslutningen på ramadanen, da en bilbombe dræbte flere end 100 mennesker i Irak fredag aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 100 personer er blevet dræbt i en bilbombe i den irakiske by Khan Bani Saad omkring 30 kilometer nordøst for hovedstaden Baghdad, oplyser irakisk politi ifølge Reuters.

Bilbomben detonerede på et marked, hvor flere hundrede personer fejrede afslutningen på den hellige muslimske ramadan-måned. Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Flere børn er blandt de døde, mens flere bygninger omkring markedet også er blevet ødelagt i den kraftige eksplosion.

Det er et af de mest blodige angreb foretaget af terrorgruppen Islamisk Stat, der på Twitter skriver, at de stod bag angrebet, og at bilen var proppet med omkring tre ton dynamit.

Efter eksplosionen er indbyggere fra byen stærkt fortvivlede og har smadret butiksvinduer i sorg og afmagt, men andre er gået i gang med at rydde op, fortæller politibetjenten Ahmed al-Tamimi til Reuters:

»Nogle brugte grønsagskasser til at samle kropsdele op fra døde børn,« siger han fra markedspladsen i Khan Bani Sad.

Den lokale regering i regionen Diyala har erklæret tre dages landesorg og beordret alle festligheder til at stoppe for at undgå flere terrorangreb.