Flere end 1.000 dræbte palæstinensere i Gaza

Flere dræbte palæstinensere blev lørdag gravet frem i ruinerne af bombede bygninger i Gaza. Samtidig arbejdes der på en forlængelse af den midlertidige våbenhvile.

Flere end 1000 palæstinensere er dræbt i Gaza siden urolighederne begyndte 8. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABED OMAR QUSINI

GAZA: Antallet af dræbte palæstinensere har nu oversteget 1.000 personer, siden Israel indledte en aktion mod Hamas i Gazastriben 8. juli.

Det oplyser palæstinensiske regeringskilder ifølge Reuters.

En talsmand for sundhedsministeriet i Gaza siger ifølge nyhedsbureauet, at redningsarbejdere har benyttet en midlertidig våbenhvile lørdag til at samle flere end 100 lig op fra ruinerne af bombede bygninger. Det har bragt det samlede dødstal op over 1.000.

Den 12 timer lange våbenhvile udløber klokken 19 dansk tid. Syv landes udenrigsministre har lørdag opfordret til en forlængelse af den igangværende våbenhvile mellem Israel og Hamas i Gazastriben. Opfordringen kommer fra udenrigsministrene fra Frankrig, Storbritannien, Italien, Tyskland, Qatar, Tyrkiet og USA. Derudover deltog en EU-embedsmand i mødet, der fandt sted i Paris.

Israel er ikke helt afvisende for at følge opfordringen, skriver Reuters.

»Hvad angår Israel er der ingen grund til at forhindre Gazas befolkning fra at hente forsyninger, så længe militæret kan fortsætte dets arbejde mod tunellerne. Vores krig er ikke imod befolkningen,« siger en unavngiven israelsk regeringskilde ifølge Reuters.

Israel gik med til den midlertidige våbenhvile lørdag på betingelse af, at man kun fortsætte arbejdet med at lede efter palæstinensiske tunneler, der udgår fra Gaza og ind i Israel.

Hamas, der gik med på våbenhvilen, har ifølge Reuters ikke kommenteret på en mulig forlængelse.