Flere dræbt i masseskyderi i amerikansk lufthavn

Flere personer meldes dræbt i en skudepisode i Fort Lauderdale Lufthavn i USA, skriver amerikanske medier.

Foto: JOE RAEDLE

Senest opdateret kl. 22.02.

Mindst fem mennesker har mistet livet i en skudepisode i den internationale lufthavn Fort Lauderdale-Hollywood, der ligger i staten Florida lige nord for byen Miami. Det oplyser den lokale politimyndighed.

»(Vi, red.) bekræfter flere personer er døde, og et antal personer er blevet transporteret til hospitalet,« skriver det lokale politi på sin profil på det sociale medie Twitter.

Der oplyser politiet også, at otte er såret, som er bragt på hospitalet til behandling.

Artiklen fortsætter under billedet

Passagerer samlet ved landingsbanen i Fort Lauderdale-Hollywood-lufthavnen, som fredag er blevet evakueret efter en skudepisode. Fold sammen
Læs mere
Foto: TAYLOR ELENBURG.

Politiet oplyser desuden, at en mistænkt gerningsmand er anholdt. Det er myndighedernes opfattelse, at han har handlet alene.

Det samme oplyser borgmesteren for Broward County, Babara Sharief, til tv-stationen CNN.

»Han var en enlig gerningsmand, og vi har ingen beviser på nuværende tidspunkt, der tyder på, at han handlede sammen med nogle andre. Han er anholdt, og vi efterforsker i øjeblikket episoden,« siger hun til CNN.

Den formodede gerningsmand blev anholdt uden, at politiet affyrede skud mod ham. Det oplyser Scott Israel, der er sherif i Broward County på et pressemøde.

»Lige nu betragter vi stedet som meget flydende og aktivt,« sagde sheriffen til den fremmødte presse.

Efter skudepisoden har flere medier og vidner meldt om yderligere skudvekslinger i en garage i en anden terminal i lufthavnen.

Det afviste Scott Israel pure på pressemødet. Han forklarede, at der var opstået forvirring under evakueringen, men at ingen skud var affyret.

Skudepisoden er sket ved bagageafhentningen i lufthavnens Terminal 2. Myndighederne har dog lukket hele lufthavnen, mens bevæbnede betjente gennemgår stedet.

Den daglige leder af lufthavnen, Mark Gale, forklarede på samme pressemøde, at på en normal dag vil 80-100.000 mennesker benytte lufthavnen.

Flere vidner har overfor tv-stationer beskrevet, at der efter skuddene hersker totalt kaos.

»Jeg var i tvivl om, hvilken retning jeg skulle løbe i. Jeg brugte fem minutter på at finde ud af, hvad der foregik,« fortæller David Steiger, der befandt sig i bagageafhentningen i Terminal 1, til tv-stationen CNN.

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, skriver på Twitter, at han overvåger situationen og har talt med statens guvernør.

Det Hvide Hus har oplyst, at præsident Obama også er blevet informeret om situationen.

Luftfartsselskabet Norwegian flyver blandt andet direkte ruter fra København til lufthavnen, der ligger i den sydlige del af Florida.

/ritzau/