Flere dræbt i et »forræderisk angreb« i Istanbul: Kvinde er hovedmistænkt

Mindst seks er dræbt, og 81 er såret i en eksplosion i Istanbul, oplyser Tyrkiets vicepræsident søndag aften. »Forsøget på at kontrollere Tyrkiet og den tyrkiske nation gennem terrorisme vil ikke lykkes,« siger præsident Erdogan.

Ambulancer ankommer til Taksim-pladsen i Istanbul. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kemal Aslan/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kraftig eksplosion har søndag eftermiddag ramt den populære gågade Istiklal nær Taksim-pladsen i hjertet af Istanbul i Tyrkiet.

Mindst seks er dræbt, og 81 er såret, oplyser Tyrkiets vicepræsident, Tuat Oktay, på et pressemøde søndag aften.

»Vi vurderer, at det er et terrorangreb,« siger vicepræsident Tuat Oktay ifølge det statslige medie TRT og tilføjer ifølge nyhedsbureauet Anadolu, at en kvinde detonerede bomben.

På et pressemøde søndag eftermiddag kaldte den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, eksplosionen et »forræderisk angreb«.

»Jeg ønsker Allahs nåde for vores brødre og søstre, der mistede livet ved bombeangrebet,« siger præsidenten, som allerede på daværende tidspunkt pegede på terror som årsagen til eksplosionen:

»Forsøget på at kontrollere Tyrkiet og den tyrkiske nation gennem terrorisme vil ikke lykkes,« lød det fra Erdogan.

Videoer fra sociale medier viser optagelser af mennesker på jorden og folk, der flygter i frygt for yderligere eksplosioner.

Den tyrkiske journalist Burak Dogan har delt nedenstående video, hvor man angiveligt kan se eksplosionen for enden af gaden:

Øjenvidnet Cemal Denizci var omkring 50 meter fra eksplosionen, da han hørte braget.

»Jeg så tre eller fire mennesker på jorden,« fortæller han til nyhedsbureauet AFP:

»Folk løb i panik. Der var sort røg. Larmen var så høj, næsten øredøvende.«

Et stort antal politifolk blev sendt til det tæt befærdede område, hvor folk blev evakueret delvist, mens butikker blev lukket ned.

Istiklal-gaden har tidligere været ramt af terrorangreb. Ifølge nyhedsbureauet dpa sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften på gågaden i 2016. Her blev fire dræbt og 39 såret.

Et massivt politiopbud er søndag aften til stede på den tyrkiske gågade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kemal Aslan/Ritzau Scanpix.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser søndag aften til Ritzau, at ministeriet følger sagen tæt.

»Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de dræbte og sårede,« skriver ministeriet i en skriftlig kommentar.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i området til at følge de lokale myndigheders anvisninger og kontakte deres pårørende, så de ved, at man er i god behold.