Flere døde efter Muhammed-uro

Fire personer er dræbt og 46 såret i Tunis, mens tre er dræbt i Sudan. Uroen forårsaget af Muhammed-videoen »Innocence of Muslims« har bredt sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Uroen, forårsaget af den video, som blandt andet fremstiller profeten Muhammed som pædofil, breder sig i stadigt flere lande i den muslimske verden. I Tunis ser man nu resultatet af fredagens angreb på den amerikanske ambassade, hvor politiet åbnede ild mod folkemængden.

Lørdag var meldingen således, at der er trængsel på hospitalet, skriver Reuters.

- Dødstallet er nu på fire dræbte og 46 sårede. De tre af de fire blev dræbt af skud, mens en person blev dræbt, da han blev ramt af to politibiler, siger en talsmand fra Mongi Slim Hospital.

De voldsomme demonstrationer vedrørende Muhammed-videoen har i det hele taget bredt sig på verdenskortet.

Også i Australien har der været voldsom uro. Her tørnede cirka 500 demonstranter sammen med politiet i Sydney lørdag, og det resulterede i smadrede biler og flere sårede politibetjente. Demonstranterne kastede med flasker og sten og opfordrede på bannere til, at fornærmelser mod profeten skulle straffes med halshugning.

Derudover har der været optøjer i forbindelse med den omdiskuterede video i lande som Sudan, hvor tre meldes dræbt, Yemen, Pakistan, Egypten, Bangladesh og Indien.

Den internationale militærbase Camp Bastion i Afghanistan blev også angrebet lørdag af Taleban på grund af videoen. To amerikanske soldater blev dræbt og flere blev såret. De danske soldater slap uskadt.