Flådebase-morder mente han var styret af radiobølger

Aaron Alexis, der dræbte 12 personer på en flådebase i Washington, troede, at han var styret af elektromagnetiske bølger.

Aaron Alexis mener, han var styret af radiobølger, da han gik amok med et våben på en flådebase i Washington. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristi Suthamtewakul
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: De amerikanske myndigheder forsøger i disse dage at finde et motiv til, hvorfor den 34-årige Aaron Alexis 16. september skød og dræbte 12 personer på en flådebase i Washington.

Ifølge efterforskere fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, mente Alexis, at han blev kontrolleret af elektromagnetiske bølger i månederne op til sin makabre handling.

Der er ifølge FBI ingen tegn på, at Alexis’ angreb var rettet mod nogen specifikt.

»Vi har fundet relevante meddelelser på hans elektroniske udstyr, hvor der refereres til den vrangforestilling, at han tror, at han blev kontrolleret eller påvirket af ekstremt lavfrekvente elektromagnetiske bølger i de seneste tre måneder,« siger Valerie Parlave, assisterende direktør for Washingtons FBI-afdeling.

Alexis handlede alene, og blev dræbt af politiet på tredje sal af flådebasen, efter time lang skududveksling med politiet, oplyser FBI.

Alexis var ansat på flådebasen af et privat firma, der udførte arbejde for den amerikanske flåde. Episoden 16. september har rejst spørgsmål om sikkerhedskontrollen af private firmaer under det amerikanske militær.