»Fjern chorizoen. Vi forhandler ikke med terrorister«

The Guardian beskriver, hvordan Oliver har formastet sig til at komme chorizo-pølse i den klassiske risret, og det har fået spanierne til at se mere rødt end en tyr i arenaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

… malurt i bægeret

Der er som bekendt ikke noget som en fælles, ydre trussel, der kan få stridende parter til at stå sammen.

Det har stjernekokken Jamie Oliver måttet sande, efter at hans bud på en lækker paella har forenet et Spanien, der ellers er splittet efter to valg uden en klar vinder og knap et års politisk stilstand.

The Guardian beskriver, hvordan Oliver har formastet sig til at komme chorizo-pølse i den klassiske risret, og det har fået spanierne til at se mere rødt end en tyr i arenaen.

Nogle af reaktionerne er morsomme, som forslaget om at lave den klassiske, britiske ret fish & chips med alt fra aubergine og oksekød til and og ravioli. »Fjern chorizoen. Vi forhandler ikke med terrorister. Første advarsel,« skriver en anden. Andre spaniere er så rasende, at de håber, at Oliver skærer sig selv, mens han hakker koriander. »Hvorfor laver du ikke kyllingenuggets ud af dine fingre,« lyder en af de groveste kommentarer.

… fornærmelse

Ni australske mænd er netop blevet løsladt, efter at de søndag blev anholdt af malaysisk politi, fordi de fejrede det malaysiske Formel 1 Grand Prix ved at afklæde sig alt bortset fra tætsiddende badebukser af et snit, der ellers mest ses hos italienske og brasilianske strandløver. For at gøre ondt værre var bagdelen af deres badebukser prydet med det malaysiske flag. Og så drak de kåde ungersvende samtidig øl af deres sko.

Den slags ser de malaysiske myndigheder ikke mildt på, og man lod tidligere på ugen forstå, at australierne risikerede to års fængsel, men de slipper altså med en bøde.

Det har utvivlsomt været noget af en lettelse for de ni mænd, hvoraf én besvimede under retsforhøret.

Mændenes advokat har forsvaret sine klienters afklædthed med, at de er deltids-livreddere, og at det derfor falder dem naturligt at spankulere rundt i badebukser.

… kreativ tiltale

En offentlig anklager i Iowa, USA, truer med at retsforfølge en 14-årig pige, efter at hun har sendt billeder af sig selv i letpåklædt tilstand til en dreng i sin klasse, skriver Slate.

Pigen sendte et billede af sig selv i undertøj og et, hvor hun var topløs, men hendes hår dækkede hendes bryster. Hun risikerer nu at blive anklaget for seksuel udnyttelse af en mindreårig, fordi hun og hendes familie har nægtet at erklære hende skyldig. Havde de gjort det, ville anklageren lade pigen »slippe« med at udlevere sin laptop og telefon i en periode, tage et kursus i konsekvenserne af »sexting« samt at udføre samfundstjeneste. I værste fald risikerer hun nu at blive registreret i det amerikanske register over sexualforbrydere, hvor hun i så fald vil stå resten af sit liv.

Pigens familie sagsøger nu anklageren for at knægte hendes ytringsfrihed og borgerrettigheder.