Fjerkræsmarked og politistation i Nigeria angrebet

Et fjerkræsmarked og en politistation i Nigeria er ifølge øjenvidner blevet ramt af selvmordsangreb. Adskillige meldes såret.

Mindst 20 personer meldes dræbt i en bombeeksplosion på et fjerkræsmarked i byen Maiduguri i Borno. Det skriver det nigerianske medie Premium Times Nigeria.

Øjenvidner fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flere end 27 personer er blevet såret i angrebet. Øjenvidner oplyser, at der var tale om et selvmordsangreb, men det er ikke blevet officielt bekræftet.

»Lige nu er der flere end 27 sårede på hospitalet i Borno, mens andre er blevet bragt til øvrige hospitaler,« siger Zakariya Mohammed fra de civile indsatsstyrker.

Maiduguri ligger midt i et område, hvor terrorgruppen Boko Haram har vundet frem i et fem år langt oprør med blodige terrorangreb og bortførelser.

Senere lørdag arresterede politiet to selvmordsbombere, der efterfølgende sprængte sig selv i luften på politistationen i Potiskum i Yobe, oplyser øjenvidner. Der var umiddelbart efter angrebet ingen oplysninger om dræbte eller tilskadekomne på politistationen.

For nylig blev op mod 2.000 personer meldt dræbt i et angreb mod byen Baga i den nordøstlige del af landet.

Terrorgruppen Boko Haram beskyldes for at stå bag angrebet mod Baga.