Fjerde orkan på to måneder rammer USA

Orkanen Nate har dræbt mindst 30 i Mellemamerika. Nu er den gået i land på det amerikanske fastland for anden gang, og indbyggere i lavtliggende områder i Mississippi er blevet evakueret.

Orkanen Nate er søndag morgen dansk tid gået i land for anden gang i USA som en kategori 1 orkan. Det oplyser Det Nationale Orkancenter ifølge CNN. Fold sammen
Læs mere

Orkansæsonen fortsætter med at præge USA, hvor den fjerde store orkan har ramt landet på under to måneder.

Der er tale om orkanen Nate, der søndag morgen dansk tid er gået i land på det amerikanske fastland, som en kategori 1 orkan. Det oplyser Det Nationale Orkancenter ifølge CNN.

Inden orkanen nåede det sydlige USA har den dræbt mindst 30 personer i Mellemamerika og lukket store dele af olie- og gasproduktionen ned.

Lørdag gik Nate for første gang i land i USA ved udmundingen til floden Mississippi i Louisiana. Også på det tidspunkt var det en kategori 1 orkan.

Siden er den fortsat med at samle styrke ved at bevæge sig nordpå op langs Den Mexicanske Golf og ser nu ud til at ramme dele af Louisiana, Mississippi og Alabama.

Det er særligt indbyggerne i det østlige Mississippi, der er blevet bedt af myndighederne om at forberede sig på orkanen.

En indbygger i Gulfport, Mississippi siger til nyhedsbureauet AP, at man har forberedt sig.

- Det er det eneste, man kan gøre, når der kommer en storm. Medmindre man planlægger at forlade hjemmet, og jeg planlægger ikke at forlade det, siger han.

Kraftig regn og vind har ramt gaderne, og indbyggere i lavtliggende områder er blevet evakueret i Mississippi.

Lørdag blev der også erklæret undtagelsestilstand i Louisiana, Mississippi og Alabama, samt flere steder i Florida.

Nate kommer efter de tre voldsomme storme: Harvey, Irma og Maria, der alle har ramt Mellemamerika og det sydlige USA.

Orkanen Irma var den mest voldsomme og nåede op på en kategori 5, der er den mest voldsomme kategori, en orkan kan komme op i.

/ritzau/