Fisk og måger holdt mand i live to måneder til havs

29-årig colombianer er reddet i land, efter at han blev fundet drivende alene i en lille båd på Stillehavet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Honolulu: Ved at spise fisk og måger er det angiveligt lykkedes en 29-årig mand fra Colombia at holde sig i live i to måneder på Stillehavet.

Onsdag fik den unge mand igen fast grund under fødderne, da han ankom til Honolulu på Hawaii om bord på et skib fra den amerikanske kystvagt.

I en pressemeddelelse oplyser kystvagten, at manden efter eget udsagn har drevet rundt til havs i mere end to måneder. Han blev fundet af fragtskibet "Nikkei Verde".

- Denne mand har været meget heldig, at mandskabet om bord på "Nikkei Verde" stødte på ham i et område, hvor der ikke er megen trafik, siger kystvagtsleder John MacKinnon i en skriftlig udtalelse.

- Stillehavet er stort og ekstremt farligt, og alle sømænd har respekt for det. Disse søfolk på handelsskibet gjorde det rigtige ved at yde hjælp, siger han videre.

Ifølge den 29-årige colombianer stævnede han ud sammen med tre andre for mere end to måneder siden. Hans egen forklaring lyder, at bådens motor gik i stå, hvorefter de var ladt alene midt på det åbne hav.

Han formåede at holde sig i live ved at fange og spise fisk og måger. De tre andre mænd er angiveligt forsvundet til søs. Deres lig var ikke i båden, da den blev fundet af fragtskibet, men den unge mand har videregivet de tre sejleres pas til myndighederne.

Kystvagten blev orienteret om den nødstedte mand 26. april, da kaptajnen på "Nikkei Verde" over radioen kunne fortælle, at hans mandskab havde fundet en mand, der drev rundt i en syv meter lang båd.

Søfolkene fik ham hevet om bord og anmodet om lægehjælp til manden over radioen. Siden blev han overført til en af den amerikanske kystvagts skibe og sejlet i land.

Samtidig blev det colombianske konsulat i San Francisco orienteret.

Der er ingen oplysninger om mandens navn eller identitet, men ved hjælp af en tolk har den overlevende mand "takket Gud for at være i live", skriver CNN. Yderligere har han udtrykt sorg over sine venners død og "ville ønske, at de var blevet reddet sammen med ham".

Kystvagten skriver på sin hjemmeside, at omstændighederne eller mandens historie ikke vil blive undersøgt yderligere af amerikanerne, da episoden har fundet sted uden for USA's ansvarsområde.

/ritzau/