Fire soldater dræbt i insider-angreb i Afghanistan

Medlemmer af det afghanske politi menes at stå bag angrebet.

Mindst 51 udenlandske militærfolk er i år blevet dræbt i insider-angreb i Afghanistan. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY KARUMBA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AFGHANISTAN: Angrebet kommer blot dagen efter, at to britiske soldater blev skudt og dræbt af en afghansk politimand, da de var på vej tilbage fra en patrulje i den sydlige del af Helmand-provinsen, som er en af Talebans højborge.

Det skriver Reuters.

Mindst 51 udenlandske militærfolk er i år blevet dræbt i insider-angreb i Afghanistan. Stigningen i denne type angreb har blandt betydet, at politifolk er blevet suspenderet.

Den NATO-ledede koalition og deres afghanske kolleger har oprettet en særlig enhed, Joint Casualties Assessment Team, der ved en fælles vurdering skal undersøge samtlige insider-angreb.

I mere end halvdelen af alle tilfælde er angriberne enten blevet dræbt eller er flygtet. Motivet for hændelserne kommer dog aldrig frem, og det gør det vanskeligt for koalitionen at få lagt en dæmper på stigningen i antal angreb. I år har der været 37 insider-angreb i Afghanistan.

Angrebene har ligeledes sat tilliden mellem koalitionen og Afghanistan på en alvorlig prøve, idet ansvaret for sikkerheden skal overdrages til de afghanske styrker ved udgangen af 2014.

Nu, hvor de udenlandske kamptropper trækker sig ud af den stadig mere upopulære og dyre krig i slutningen af 2014, er den enorme kulturelle kløft, der adskiller afghanere og deres allierede efter 11 års krig, blevet en større bekymring end nogensinde før.

Vagthavende ved Hærens Operative Kommando bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at der ikke er danskere blandt de omkomne.