Fire skiløbere menes omkommet i lavine i Norge

En svensk kvinde og tre mænd fra Finland er omkommet i fjeldet, mener de norske myndigheder.

Myndighederne i Norge siger, at en redningsaktion fredag eftermiddag ændrede status til at være en eftersøgning efter omkomne. De norske myndigheder frygter, at en svensk kvinde og tre mænd fra Finland er omkommet i en lavine. Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De norske myndigheder anser det ikke længere for sandsynligt, at en svensk kvinde og tre mænd fra Finland er live efter en lavineulykke i fjeldet.

De blev ramt af en lavine onsdag i det nordlige Norge.

»Der findes ingen viden eller forskning, som siger, at det er muligt at overleve i næsten to døgn begravet i et sneskred,« siger overlæge Mads Gilbert fra hospitalet i Tromsø på et pressemøde fredag eftermiddag.

»Derfor er vi medicinsk sikre på, at de fire ikke overlevede dette skred,« føjer han til.

De fire skiløbere blev meldt savnet torsdag i et fjeldområde i Troms i Nordnorge. Det antages nu, at de er omkommet i en lavineulykke, skriver NTB.

Myndighederne siger, at en redningsaktion fredag eftermiddag ændrede status til at være en eftersøgning efter omkomne.

Baggrunden for beslutningen er blandt andet, at der er blevet registreret signaler fra to forskellige lavinesøgere i området, hvor der har været et stort snelavineskred.

»Dette bekræfter vores antagelser om, at de savnede er begravet i lavinen. Der er gået 38 timer, siden lavineskreddet skete.«

»Når vi nu har fået bekræftet, at de er taget af skredet, så regner vi ikke længere med, at det er sandsynligt, at nogle af de fire har overlevet,« siger politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt fredag eftermiddag.

/ritzau/NTB