Fire personer dræbt af raket i Damaskus

Syriens præsident siger, at Vesten ikke har kunnet vælte ham, men at kampen mod oprørsgrupperne fortsætter.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, siger i en tv-tale søndag, at Syrien har forhindret vestlige bestræbelser på at få væltet ham. Han siger, at regeringshæren fortsat kæmper mod oprørsgrupper. Reuters/Sana Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst fire mennesker blev dræbt og 11 blev såret ved et raketangreb søndag i den syriske hovedstad, Damaskus. Raketten slog ned ved indgangen til en handelsmesse, som afholdes for første gang i fem år.

En kilde tæt på messens arrangører siger, at raketten blev affyret fra enklaven Øst-Ghouta i udkanten af hovedstaden. Her har oprørsgrupper været aktive i flere år.

Raketangrebet var rettet mod handelsmessen, Damaskus International Fair. Den finder i disse dage sted for første gang i fem år. Omkring 43 lande deltager i messen, siger arrangørerne.

Raketten dræbte fire mennesker nær indgangen til udstillingerne.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, siger i en tv-tale søndag, at Syrien har forhindret vestlige bestræbelser på at få ham væltet. Han siger, at regeringshæren fortsat kæmper mod oprørsgrupper.

»Selv om der var tegn på sejr efter seks og et halvt års borgerkrig, så fortsætter kampene. Hvor vi skal bevæge os hen senere - det er et andet spørgsmål,« hed det i talen.

Han roste Rusland, Iran og den ekstremistiske oprørsgruppe Hizbollah fra Libanon for deres støtte i kampen mod oprørsgrupperne.

/ritzau/AFP