Fire personer anholdt efter angreb i Tunis

Dødstallet er steget til 23 efter onsdagens angreb på et museum i Tunesien. Fire personer er blevet anholdt og landets hær er udstationeret for at beskytte alle større byer.

Tunesiske sikkerhedsstyrker bevogter Bardo Museet i Tunis - dagen efter angrebet, der dræbte mindst 17 turister og to tunesere. Fold sammen
Læs mere
Foto: FETHI BELAID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Samtidig med at dødstallet er steget til 23 personer efter onsdagens angreb på det nationale museum Bardo i Tunesiens hovedstad, Tunis, meddeler landets myndigheder ifølge Reuters, at fire personer er blevet anholdt.

To af gerningsmændene blev dræbt på stedet af tunesiske sikkerhedsstyrker, der trængte ind på museet, hvor adskillige museumsgæster og ansatte blev holdt som gidsler. De er torsdag blevet identificeret og har ifølge premierminister Habib Essid været i myndighedernes søgelys, »men ikke for noget alvorligt«.

Det vides ikke, hvilken forbindelse de fire anholdte har til angrebet.

Tunesiens sundhedsminister oplyser ifølge Reuters, at i alt 23 personer blev dræbt under angrebet. Heraf var 20 udenlandske turister, mens de sidste tre var tunesere. De dræbte turister var fra Spanien, Polen, Japan, Frankrig, Italien Colombia og Storbritannien.

Tunesiens hær har torsdag valgt at udstationere soldater i alle større byer for at forhøje sikkerhedsniveauet.

»Efter et møde med de væbnede styrker har præsidenten besluttet, at de større byer skal sikres af hæren,« lyder det ifølge Reuters i en udtalelse fra præsident Beij Baid Essebsis kontor.

Der er endnu ingen, der har påtaget sig skylden for angrebet, men en talsmand fra Indenrigsministeriet har ifølge The Guardian oplyst, at gerningsmændene var islamister.