Fire nordmænd forsvundet efter voldsomt lavineskred

De norske myndigheder tør ikke at sende mandskab ud for at lede efter fire forsvundne vandrere, fordi vejret er så dårligt, og risikoen for nye skred er for stor.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: Fire unge nordmænd er meldt savnet efter et lavineskred i Sunndalsfjella mellem Lillehammer og Trondheim i Norge.

De fire unge, der alle er omkring 30 år, har været eftersøgt siden mandag eftermiddag, hvor de befandt sig i området omkring den 1.552 meter høje fjeldtop Litlskjorta.

Ifølge dagbladet.no dukkede de fire ikke op på et bestemt tidspunkt, hvor de havde aftalt at mødes med andre venner i området. Det fik politiet til at iværksætte en eftersøgning.

Kraftigt snefald og skydække har mandag og tirsdag besværliggjort eftersøgningen. Der blev tidligere på dagen tirsdag opfanget signaler fra såkaldte skredsøgere, som en eller flere af vandrerne angiveligt havde medbragt.

Men dårlige vejrforhold og risikoen for et nyt skred medførte tirsdag eftermiddag, at myndighederne ikke tør sende redningsmandskab eller helikoptere ind for at søge efter de forsvundne vandrere.

»Vejret er så dårligt, og faren for skred er så stor, at det ikke er tilrådeligt at flyve lavt med helikopter,« siger politiets pressekontakt, Arnfinn Fuglevåg, ifølge dagbladet.no.

Derfor har politiet besluttet at indstille eftersøgningen til onsdag morgen.

Indsatsleder Espen Bakk siger til det norske medie Adresseavisen, at »chancen er minimal for at finde de savnede i live«.

Politiet håber, at udsigten til frost natten til onsdag kan få sneen til at stabilisere sig, så man onsdag kan sende helikoptere og mandskab ind i området for at genoptage eftersøgningen.