Fire millioner syriske børn tvunget væk i Syrien

De stridende parter i Syrien bør kunne blive enige om at stoppe angrebene på landets børn, lyder det fra børnehjælpsorganisation forud for syrisk fredskonference.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Situationen for Syriens børn er dybt tragisk, og de stridende parter bør kunne blive enige om at beskytte børnene. Sådan lyder opfordringen fra den internationale organisation Save the Children, der blandt andet er paraplyorganisation for Red Barnet, forud for fredskonferencen i Schweiz.

»Situationen for børnene i Syrien er på mange måder dybt tragisk. Vi står med en situation, hvor fire millioner børn har været nødt at forlade deres hjem. Mange af dem er traumatiserede, sultne og vi har svært ved at få adgang til dem og dermed hjælpe dem,« siger Anita Bay Bundegaard, der er talsperson for Save the Children, til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge hende er cirka 11.000 børn dræbt i de snart tre år, kampene har stået på i Syrien.

»Det er klart, at fredsforhandlingerne er komplicerede, men de stridende parter bør i det mindste kunne blive enige om at beskytte børnene og lade være med at angribe dem,« siger Anita Bay Bundegaard. Hun nævner tre punkter, som Save the Children gerne ser parterne blive enige om.

»Giv os for det første mulighed for at få adgang til børnene og deres familier, så vi kan hjælpe dem med mad, medicin og mulighed for, at de kan komme i skole,« siger hun og uddyber:

»Hold op med at angribe skoler og hospitaler, og som det tredje skal parterne holde op med at bombe i befolkede områder«.

Spørgsmål: Hvor optimistisk er du i forhold til forhandlingerne?

»Man skal ikke være naiv. Vi ved, at det er meget svære forhandlinger i forhold til at finde en fredsløsning. Der, hvor jeg gerne vil være lidt mere optimistisk, er i forhold til at nå til enighed om nogle af de humanitære spørgsmål. Vi håber, at det internationale samfund prøver at presse på i den forbindelse,« siger Anita Bay Bundegaard.