Fire israelske soldater såret ved grænsen til Gaza

Eksplosion, der ramte fire soldater, er en af de alvorligste hændelser ved Gaza-grænsen siden krigen i 2014.

Israelske soldater ved en jeep tæt ved grænsehegnet ved den sydlige del af Gaza fredag. Reuters/Amir Cohen Fold sammen
Læs mere

Jerusalem. En bombe, der lørdag er eksploderet tæt ved grænsehegnet mellem Israel og den palæstinensiske Gazastribe, har såret fire israelske soldater.

To af dem er alvorligt såret, oplyser det israelske militær.

Israel har svaret igen med at beskyde en observationspost i Gazastriben, som ifølge palæstinensiske kilder tilhører den militante gruppe Islamisk Jihad. Ingen skal være kommet til skade på palæstinensisk side.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, kalder hændelsen "alvorlig". Han siger, at Israel vil komme med en "passende reaktion".

Endnu har ingen taget skylden for eksplosionen. Men Israels militær anklager den islamiske Hamas-bevægelse for at stå bag.

- Vi holder Hamas ansvarlig for al aggression fra Gazastriben, siger hærens talsmand Jonathan Conricus ifølge nyhedsbureauet AFP.

Lørdagens eksplosion ved grænsen er en af de alvorligste hændelser siden 2014, hvor Hamas og Israel var i krig mod hinanden.

Grænseområdet mellem Israel og Gaza har i det store hele været roligt efter afslutningen på krigen mellem de to sider i 2014.

Men da USA's præsident, Donald Trump, i december meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, vakte det stor vrede blandt palæstinenserne og fik volden til at blusse op igen.

/ritzau/AP