Fire dræbt i Canadas værste skoleskyderi i årtier

- Naturligvis er det her alle forældres mareridt, siger premierminister Justin Trudeau om fredagens massenedskydning på La Loche-skolen i Canada.

Fire blev dræbt og to hårdt kvæstet under et skoleskyderi La Loche-skolen i canadiske Saskatchewan sent fredag (dansk tid). Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Winnipeg: Fire personer blev dræbt og to hårdt såret ved et skoleskyderi i Canada sent fredag aften (dansk tid). Det oplyser det canadiske politi.

Den formodede gerningsmand er anholdt byen La Loche i provinsen Saskatchewan. Der var natten til lørdag ingen oplysninger om den mistænktes identitet. Motivet til handlingen kendtes heller ikke, men situationen skulle være under kontrol.

De to personer, som er ramt af skud, men var i live natten til lørdag, var i kritisk tilstand ifølge premierminister Justin Trudeau, som i første omgang oplyste, at der var fem dræbte personer.

»Naturligvis er det her alle forældres mareridt,« siger Justin Trudeau fra Davos i Schweiz, hvor han deltager i World Economic Forum.

Tragedien skete på en skole i La Loche. Byen ligger i et fjerntliggende område af Saskatchewan i det vestlige Canada.

En elev fortæller til CBC, at der blev skudt flere gange på skolen.

»Jeg løb ud fra skolen,« siger Noel Desjarlais til CBC.

»Der blev skreget meget, og der blev skudt omkring seks, syv gange, inden jeg nåede ud,« siger han.

En sygeplejerske siger til CBC, at en række mennesker er blevet behandlet for skudsår.

Det meste af eftermiddagen var skolen lukket på grund af en »nødsituation«, og offentligheden blev på skolens Facebook-side bedt om at holde sig væk.

Ifølge den lokale avis Starphoenix fandt skyderiet sted i en bygning, som huser 7. til 12. klasse. 900 elever går på La Loche-skolen.

En lokal person siger til Starphoenix, at eleverne fik lov til at forlade skolen klokken 15 lokal tid.

Provinsens regering ville i første omgang kun bekræfte, at der har været en »meget alvorlig hændelse«.

Den lokale politiker Cam Broten skriver på Twitter, at han er »chokeret og ulykkelig over nyheden om et skoleskyderi på La Loche«.

»Mine tanker er med eleverne, personalet og de berørte familier,« skriver han.

I modsætning til USA er masseskyderier forholdsvis sjældne i Canada, hvor våbenlovgivningen er mere restriktiv end i nabolandet.

Canadas værste masseskyderi fandt sted i 1989, da 14 studerende på Montreals polytekniske læreanstalt blev dræbt.

/ritzau/Reuters