Fire-årige Marion fik faderens interview til at gå skævt på befriende vis

To uventede, små børn på skærmen midt under et TV-interview om storpolitik har fået nettet til at gå amok. Professorfamilien er blevet verdensberømte og kan forhåbentlig selv se det sjove i den ufrivillige komik.

Et alvorligt interview om storpolitik endte i hylende morsom komik, som BBC World sendte ud i hele verden på direkte TV, da to små børn blandte sig i samtalen med en professor i Sydkorea. Foto: Reuters  Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIA HARRIS

Robert E. Kelly er far til to små børn i verdens mest berømte professor-familie. Nogle har måske endda fået fat i, at Kelly er professor i statskundskab med speciale i internationale relationer og sydkoreansk politik.

Flere er formodentlig nu klar over, at professorens fire-årige datter hedder Marion og er uimodståeligt charmerende, når hun danser hen imod Skype-kameraet på computerskærmen, og at hendes ni måneder gamle lillebror James bevæger sig ganske frit i sit gå-stativ. Kelly og hustruen Jung-a Kim har været gift i seks år. De bor i Sydkorea, og Jung-a er ifølge The Daily Mail yoga-lærer.

På nettet har tusinder og atter tusinder siden weekenden skreget af grin og fået familie og venner til at grine med over en video med et interview på BBC World, hvor Marion kom dansende ind til faren midt under, at han var ved at udlægge de storpolitiske konsekvenser af øjeblikkets alvorlige, koreanske regeringskrise. BBC har oplyst, at klippet er blevet vist flere end 30 millioner gange på Facebook, og det er desuden blevet videresendt og delt på alle mulige måder.

»Årets bedste videoklip«, »det sjoveste, vigtige interview nogensinde«, lyder nogle af beskrivelserne. Som satire havde det været sjovt, og som virkelighed midt under et gravalvorligt øjeblik i BBCs verdensdækning er det hylende morsomt.

Det når højderne fra Monty Pythons, og »Fawlty Towers – Halløj på badehotellet« 70er komik, da Jung-a kommer stormende og glidende ind på arbejdsværelset med et desperat udtryk i ansigtet og får trukket børnene ud, mens hun prøver at dukke sig og gøre sig så lille så muligt i et helt forgæves forsøg på at komme ud af kameravinklen. Kelly lukker øjnene et øjeblik siger »undskyld« og så fortsætter med at analysere på det højspændte forhold mellem Nord- og Sydkorea.

Kelly tillader sig også et hurtigt smil, og man har lov til at håbe, at  Jung-a og Kelly vil kunne se det sjove i den ufrivilligt komiske »katastrofe« under interviewet, når de sunder sig oven på den pludselige verdensberømmelse.

Kellys 72-årige mor, Ellen Kelly, har til Daily Mail sagt, at hun blev ringet op af sin søster og hørte om postyret over interviewet, og at hendes 44-årige søn i begyndelsen havde lidt svært ved at kapere det hele.

»Først ringede min søster, og så talte vi med Robert, der var lidt ude af den, sandsynligvis bare lidt forlegen over det hele,« sagde moren, som tilføjede, at hun syntes »den bedste del« af videoen var, da Jung-a kom glidende ind i rummet.

Med den glade og varme reaktion på nettet kan det virke som om, at familien simpelthen har givet verden et befriende sjovt øjeblik på et tidspunkt, hvor en hel del virker knugende, bekymrende og utrygt. Der er også masser at tale om. I begyndelsen blev Jung-a en hel del steder på nettet omtalt som »barnepigen«. Nogle har sagt, at det er typisk stereotyp tankegang grænsende til racisme om forholdet mellem en hvid mand og en asiatisk udseende kvinde.

Andre har sagt til deres forsvar, at kvinden havde et desperat udtryk i ansigtet som en »rædsel for at blive fyret«. Måske er det bare ikke hver dag, at sydkoreansk politik er så vigtig, og måske er det selv for en medievant professor Kelly lidt særligt at blive kontaktet af nogle af verdens største nyhedsmedier. Han var samme dag på CNN. Hvad gør man så i en børnefamilie på et tidspunkt, hvor Skype-forbindelsen kræver nærvær fra hjemmet?

På videoen kan man se, at bøger er stablet og sirligt ordnet på gæstesengen som for at give større autoritet. I baggrunden er en bogreol og et verdenskort fint fanget ind af kameravinklen. Og så kom Marion ind, da hun hørte far tale. Bedstemor Ellen mener, at barnebarnet nok troede, at det var hende og hendes mand, der hellere end gerne vil have den fire-årige med på linjen. Bedsteforældrene er tilknyttet et universitet i delstaten Ohio i USA, og Kelly læste og underviste på universiteter i Ohio, indtil han for lidt over ti år siden rejste til Sydkorea, hvor han nu arbejder som professor i byen Busan på »Pusan National University«.

Der er også nogle, som har forsøgt at tænke sig til »den omvendte situation« af Kellys kaotiske interview. Om det ville være blevet accepteret, at en mor havde fortsat interviewet uanfægtet af postyret. Reaktionen fra Jung-a ville i hvert fald aldrig blive betragtet som en »kvinde-ting« hjemme hos os. I min familie ville ingen være i tvivl om, at  det ville være denne artikels forfatter, der ville blive ramt af ufrivillig komisk desperation i John Cleese-klassen for at redde det vigtige interview.

Uffe Taudal er Berlingskes korrespondent i Storbritannien