Finske skudofre identificeret

Næsten alle ofre er identificeret efter tirsdagens skuddrama på en erhvervsskole i Finland. Drabsmand havde planlagt sin gerning gennem flere år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er første dag efter tragedien i finske Kauhauoki, hvor 10 uskyldige personer blev skudt og dræbt af den 22-årige Matti Juhani Saari, der åbnede ild på en erhvervsskole og til sidst skød sig selv.

De cirka 15.000 indbyggere i den mellemstore provinsby i det vestlige Finland stod her til morgen op til en uhyggelig melding fra politiet.

Gerningsmanden har tilsyneladende planlagt sit massakre over lang tid. Til svenske Aftonbladet fortæller efterforskningsleder Jari Neulaniemi, at politiet i går ransagede drabsmandens hjem og fandt flere indikationer på, at han har planlagt sin massakre i seks år.

Blandt havde Matti Juhani Saari skrevet på en seddel, at han hadede den menneskelige race, og at løsningen på dette var en Walter 22. Den type pistol, som han tilsyneladende brugte til massakren.

I løbet af natten identificerede de finske myndigheder næsten alle ofrene, oplyser den finske netavis HBL.

Eksperter på Helsinki Universitets retsmedicinske afdeling tog aftryk af ofrenes tandsæt og fik blandt andet på den måde fastslået deres identitet.

Et af ofrene var lærer på skolen. Alle ofre kom fra byen, eller de nærliggende områder.

/ritzau/