Finsk øksemand dræbte to og mistede selv livet

En øksemand har dræbt to ved en kro i en lille finsk by. Efter en intens politijagt og et angreb på en betjent er øksemanden selv død.

Læs mere
Fold sammen

En mørkklædt mand bevæbnet med en økse dræbte kort før spisetid onsdag aften to personer på en kro i den lille by Itä-Tuira i den nordlige del af Finland. Det skriver den finske avis Hufvudstadsbladet.

Øksemanden dræbte en mandlig medarbejder inde på kroen, mens det andet offer blev dræbt udenfor. Det lykkedes gerningsmanden at stikke af, hvorefter politiet indledte en intens jagt på ham.

Politiet opfordrede finnerne til at holde sig væk fra området ved kroen, da øksemanden blev betragtet som yderst farlig. Der blev dog talt for døve øren, og nysgerrige tilskuere trodsede både politiets advarsler og den tætte sne for at følge jagten på øksemanden på tætteste hold.

Efter en massiv politiaktion lokaliserede politiet sent onsdag aften den mistænkte på en adresse i Uleåborg. Han overgav sig dog ikke uden modstand.

»Den mistænkte slog en betjent i hovedet med øksen, men betjenten havde hjelm på og fik kun mindre skader,« oplyser politidirektør Mikko Paatero.

Politiet valgte derfor at gribe til våben. Hvad der derefter præcist skete, er endnu ikke blevet meldt offentligt ud. Dog står det klart, at øksemanden nu er død.

»Politiet måtte i denne situation bruge vold, der sandsynligvis førte til dødsfaldet,« siger politidirektør Mikko Paatero ifølge Hufvudstadsbladet.

Finland scorer højt i en række kedelige statistikker. Finnernes selvmordsrate, indtag af alkohol og brug af antidepressive midler er blandt de højeste i Europa. Samtidig har landet en af de højeste mordrater i Vesteuropa.