Finland står til at få ny regering

De finske vælgere ser ud til at stemme en ny regering ind ved søndagens valg. Det kan inkludere det finske nationalistiske parti Sannfinländarna.

Læs mere
Fold sammen

FINLAND: Meget tyder på, at det finske oppositionsparti Centerpartiet efter søndagens parlamentsvalg kan sætte sig for bordenden, når magten skal fordeles.

Meningsmålinger op til valget tyder på, at den siddende regering bestående af det konservative Samlingspartiet og de finske socialdemokrater får sparket. Det skriver Reuters.

Skal Centerpartiet med Juha Sipila i spidsen danne en regering, kan det meget vel blive sammen med det nationalistiske parti Sannfinländarna, som ved forrige parlamentsvalg i april 2011 fik 19,1 procent af stemmerne.

Sannfinländarna er kendt for deres EU-skepsis og ønsker blandt andet at få smidt Grækenland ud af eurosamarbejdet, som Finland selv er en del af.

I meningsmålingerne fører Centerpartiet ifølge Reuters med 24 procent af stemmerne, mens Samlingspartiet og Sannfinländarna scorer omkring 17 procent hver og endelig står Socialdemokraterna til blot 15 procent af de knap 4,2 millioner mulige finske stemmer. 40 procent af de adspurgte vælgere har dog stadig ikke besluttet sig for, hvor krydset skal sættes.

Den nuværende regering med statsminister Alexander Stubb fra Samlingspartiet har været presset af en stagnerende finsk økonomi og høj offentlig gæld.