Fillon forlader de konservatives partitop efter nederlag

De konservative i Frankrig skal efter alt at dømme finde en ny frontfigur frem mod parlamentsvalg i juni.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Konservative François Fillon vil ikke stå i spidsen for sit parti ved det kommende parlamentsvalg i Frankrig.

Det siger han ifølge dpa til topfolk i partiet efter valgnederlag søndag. Her fik han ikke nok stemmer til at gå videre til anden runden i kampen om at blive Frankrigs næste præsident.

- Kampen er nu i jeres hænder. Jeg har ikke længere mandat til at kæmpe kampen med jer, siger Fillon på mødet ifølge dpa.

Også France24 skriver på sin netavis, at Fillon ikke vil lede det konservative partiet frem mod valget i juni. Her skal de franske vælgere pege på, hvordan parlamentet skal sættes sammen.

Han siger ifølge det franske medie, at han "ikke længere har legitimitet til at stå i spidsen for kampen".

Den 63-årige politiker og tidligere premierminister var tidligere favorit til at blive Frankrigs næste præsident. En række skandaler klæbede sig dog til ham i løbet af valgkampen, hvilket fik støtten til ham til at falde brat.

Det officielle resultat for valget søndag viser, at Fillon fik opbakning fra 20 procent af de franske vælgere. Dermed blev han slået af centrumpolitikeren Emmanuel Macron og højrefløjens Marine Le Pen.

- Jeg vil nu blot blive et menigt medlem af partiet igen. Jeg er nødt til at overveje et anderledes liv, siger han i en skriftlig besked til partitoppen ifølge Reuters.

/ritzau/