Filippinsk tyfon lukker lufthavn og forstyrrer stor turnering

Manilas internationale lufthavn lukkes, og over 200.000 er evakueret i de østlige dele af øriget.

Filippinske indbyggere har her søgt tilflugt i et klasselokale i Albay-provinsen syd for Manila forud for en voldsom tyfon. Razvale Sayat/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I Filippinerne er myndighederne begyndt at lukke Manilas internationale lufthavn, efter at tyfonen Kammuri er slået ind over ørigets østlige kyster.

»Vores vurdering er, at den vil være lukket fra klokken 11 i formiddag til klokken 11 i morgen aften - den 3. december,« siger Ed Monreal, der står i spidsen for myndighederne i Manilas lufthavn.

Over 212.000 mennesker er evakueret, skoler er lukkede, og nogle steder er folk strandede, fordi sejlads er blevet indstillet i det oprørte hav.

Tyfonen ramte filippinsk territorium første gang lørdag. Mindst en person er blevet dræbt af uvejret i regionen Bicol.

I Bicol-regionen har 70.000 personer mandag forladt deres hjem.

Dette års sydøstasiatiske lege, Southeast Asian Games, bliver afholdt i Filippinerne indtil den 11. december.

Arrangørerne af turneringen har aflyst en udendørsbegivenhed som windsurfing. Også andre sportsgrene er i fare for at blive aflyst eller udskudt.

Ramon Suzara, der leder legenes komité, siger, at varigheden af Southeast Asian Games ikke vil blive forlænget.

»Med basketball og volleyball har vi før i forbindelse med dårligt vejr fortsat turneringen, men gjort det uden tilskuere,« siger han.

Legene finder sted i byerne Clark, Manila og Subic.

Det er især mængden af regn, der følger tyfonen, som optager myndighederne. Det kan give oversvømmelser og mudderskred.

I alt 8750 atleter deltager i Southeast Asian Games. Derudover hjælper over 12.000 frivillige til i den 30. og hidtil største udgave af legene.

Filippinerne ligger mandag nummer et på den foreløbige medaljeliste med over 50 styk. Vietnam og Thailand er henholdsvis toer og treer.

/ritzau/AFP