Fik mobilregning på 425.000 kroner

En canadisk borebisse fik et chok, da han så regningen fra sit mobilselskab.

Somme tider kan det være ganske fornuftigt, at læse det med småt. Det måtte den 22-årige canadier Piotr Staniaszek sande, da han modtog en mobilregning på 85.000 canadisk dollars, svarende til 425.000 danske kroner, skriver Reuters.

Piotr Staniaszek, der arbejder i et oliefelt i det nordvestlige hjørne af den canadiske
delstat Alberta, troede, at han ubegrænset kunne bruge sin nye mobiltelefon som modem sammen med sin computer. Staniaszek havde valgt et abonnement, som for ti canadiske dollar om måneden gav ham ubegrænset taletid, og dermed troede han også, at han frit kunne downloade musik og film fra nettet.

Men den slags datatrafik var altså ikke en del af aftalen, hvilket fik teleselskabet Bell
Mobility til at sende ham den monstrøse regning. Selskabet har siden af ren goodwill sænket regningen til 17.000 kroner, men det har ikke beroliget den unge mands far, som gik til pressen for at klage over regningen.

- Han arbejder somme tider ude i marken - alene i et skur. Hvad skal man så lave? Drikke vodka eller gå på nettet?, siger Staniaszek senior til Reuters.

Han mener stadig at den reducerede regning er for høj og henviser til, at sønnike nu får problemer med at betale af på den ladvogn, han købte i forbindelse med sit arbejde.

En talsmand fra teleselskabet understreger, at download fra internettet tydeligvis ikke var en del af den aftale, som lå til grund for Piotr Staniaszeks mobilabonnement.

Den unge canadier har afvist at tale med pressen om sagen, da han er bange for at langdistanceopkald vil udløse flere store mobilregninger.