Fifa inviterer grottedrenge fra Thailand til awardshow

De 12 thailandske drenge og deres træner skal overvære, når Fifa kårer verdens bedste fodboldspiller.

Tirsdag blev de sidste af de 12 drenge og deres træner reddet ud fra en oversvømmet grotte i det nordlige Thailand. Handout/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 12 thailandske drenge og deres træner, der blev reddet ud fra en grotte i Thailand tidligere på ugen, er inviteret til London for at deltage i en Fifa-prisuddeling.

Det siger Fifas præsident, Gianni Infantino, ifølge nyhedsbureauet AP.

Det er prisuddelingen, hvor prisen til verdens bedste fodboldspiller bliver uddelt, og showet foregår den 24. september.

De 12 drenge og deres træner forsvandt ind i en stor grotte den 23. juni i det nordlige Thailand. Regnmasser og stigende vandstand tvang dem længere og længere ind i grotten.

Først ni dage senere blev de fundet af dykkere, der søgte efter dem. Og først tirsdag blev de sidste drenge reddet ud efter en enorm redningsaktion med bidrag fra hele verden.

Drengene blev også inviteret til Rusland for at se VM-finalen i fodbold, der spilles søndag, men lægerne frarådede det, da drengene skal blive på hospitalet noget tid endnu.

Infantino siger også, at Fifa vil involvere det thailandske fodboldhold i et andet fodboldevent, der sandsynligvis skal afholdes i Thailand.

Flere fodboldstjerner har også sendt varme tanker til de thailandske drenge og doneret landsholdstrøjer og målmandshandsker til dem.

/ritzau/