Ferguson-uro spreder sig til New York: Flere broer lukket

Tusindvis af demonstranter har samlet sig i New York for at protestere over, at en betjent ikke tiltales for drab på sort teenager. Flere broer meldes lukket.

Foto: Justin Heiman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De voldsomme uroligheder i St. Louis-forstaden Ferguson spreder sig nu også til New York.

Ifølge flere amerikanske medier er tusindvis af demonstranter samlet i New Yorks gader, og tre af millionbyens ikoniske broer er blevet lukket. Der er tale om Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge og Triborough Bridge - officielt kendt som Robert F. Kennedy Bridge.

Demonstranterne mødtes ifølge Business Insider natten til tirsdag dansk tid på Union Square i New York for at protestere over, at en storjury i St. Louis har afgjort, at der ikke skal rejses tiltale mod betjenten Darren Wilson, der i august skød og dræbte den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown i Ferguson.

Fra Union Square marcherede demonstranterne først mod nord med retning mod Times Square og dernæst mod syd gennem Washington Square Park. Til sidst satte de mange tusind mennesker kurs mod Brooklyn, og det er det, der har fået politiet til at lukke de tre broer, der alle forbinder Brooklyn med Manhattan.

Billeder fra New York viser, hvordan der er sort af mennesker i gaderne, og at politiet er talstærkt til stede. Demonstranterne blokerer desuden for al trafik.

Den New York-baserede avis Daily News har offentliggjort billeder af byens politichef, Bill Bratton, der er blevet oversprøjtet med kunstigt blod af en demonstrant.

Der er forlydender om, at protesterne har spredt sig til storbyer over hele USA som Chicago, Washington, Oakland, Denver og Los Angeles.