Ferguson-betjent: Jeg gjorde, hvad jeg er uddannet til

Den frifundne betjent fra Ferguson, Darren Wilson, fastholder, at han fulgte reglerne, da han skød og dræbte den sorte teenager Michael Brown tilbage i august.

En mand demonstrerer i Ferguson mod storjuryens afgørelse, som siger, at politibetjenten Darren Wilson ikke skal restforfølges for drabet på den sorte teenager Michael Brown. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politibetjenten Darren Wilson kommenterer nu afgørelsen fra den storjury, der betyder, at han ikke bliver retsforfulgt for skuddrabet på den sorte teenager Michael Brown i St. Louis-forstaden Ferguson.

Darren Wilsons advokater har udsendt en offentlig erklæring, hvori der står, at betjenten »gjorde, hvad han var uddannet til, og fulgte loven«, da han skød og dræbte den 18-årige Michael Brown tilbage i august. Det skriver lokalavisen St. Louis Post-Dispatch.

Erklæringen blev offentliggjort sent mandag aften amerikansk tid, da juryens afgørelse lå klar.

»I dag har en storjury i St. Louis offentliggjort sin afgørelse om, at betjent Darren Wilson ikke vil blive retsforfulgt i forbindelse med den sag, han har været involveret i. Fra begyndelsen har vi stået fast på, at betjent Wilsons handlinger 9. august var i overensstemmelse med de love og bestemmelser, man skal følge som betjent,« står der videre.

Juryen bestod af 12 medlemmer, og de har i mere end tre måneder fået fremlagt adskillige beviser og lyttet til et stort antal vidneudsagn. Michael Brown var ubevæbnet, da Darren Wilson skød og dræbte ham, men politiet hævder, at teenageren forsøgte at fravriste betjenten en pistol. Et vidne har dog fortalt, at det ikke var tilfældet, og at Michael Brown havde hænderne hævet over hovedet, mens Darren Wilson gentagne gange skød mod ham.

Obduktionsrapporten, som nyhedsbureauet AP har offentliggjort, viser, at teenageren blev skudt seks gange - både i hovedet og i brystet.

Darren Wilsons advokater siger desuden i erklæringen, at betjenten befandt sig i en særdeles presset situation, da han skød mod Michael Brown.

»Politibetjente må ofte tage svære beslutninger på et splitsekund. Betjent Wilson gjorde, hvad han var uddannet til, og fulgte loven. Vi anerkender, at der er mange, der vil sætte spørgsmålstegn ved storjuryens beslutning. Vi vil opfordre alle de, der ønsker at ytre sig om afgørelsen, til at gøre det på en respektfuld og fredelig måde,« skriver advokaterne med henvisning til, at drabet på Michael Brown har skabt voldsomme uroligheder og optøjer i Ferguson og flere andre steder i USA - især efter juryens afgørelse.

Derudover takker Darren Wilson for al den støtte, han har fået gennem de seneste måneder. Han har fået adskillige trusler på livet og frygter stadig for sin sikkerhed.

Politiet i Ferguson har tidligere meddelt, at der ikke vil være nogen grund til at fyre Darren Wilson, hvis han ikke bliver retsforfulgt, men en intern undersøgelse skal afgøre, om skyderiet skete i overensstemmelse med politiets reglement.

Politichef Tom Jackson har afvist at kommentere juryens afgørelse over for St. Louis Post-Dispatch.