Femårige Gus bliver optaget i Mensa

Den internationale klub for intelligente mennesker har fået et nyt medlem, der ifølge faren begyndte at læse allerede efter 18 måneder af sit liv.

Der er nogle børn, der er lidt mere specielle end andre. Og det må man sige, at Gus Dorman fra byen Colinsville i staten Illonois er.

Den femårige dreng kan alle elementerne i det periodiske system, kan nævne alle de amerikanske stater og kan også sætte navn på alle verdens lande.

Den ekstraordinære hukommelse fik forældrene, Rob og Kotomi Dorman, til at tjekke, hvor klog deres søn egentlig er. De fik lavet en intelligenstest, og Gus viste sig at have en IQ på intet mindre en 147, hvilket er mere end rigeligt til optagelse i Mensa, der har et adgangskrav uanset alder, der lyder på 130.

Rob Dorman opdagede allerede efter halvandet år af Gus’ liv, at sønnen var speciel.

»Han begyndt at læse, da han var 18 måneder. Han sad på sin potte og læste avis. Jeg lagde mærke til, at han godt kunne lide at kigge på kort, så jeg satte et op, og efter en uges tid, så havde han memoriseret det. Han har bare altid været meget klog,« siger Rob Dorman ifølge St. Louis Post-Dispatch.

Gus Dorman er dog noget sent ude, hvis han skulle have haft muligheden for at prale med at være det yngste Mensa-medlem. Flere to- og treårige børn er tidligere optaget i klubben for kloge mennesker.

I Danmark er den gennemsnitlige IQ på cirka 105.