Fem personer dræbt efter jordskælv i Japan

Et kraftigt jordskælv ramte mandag morgen det nordvestlige Japan. Fem personer blevet dræbt, og mindst 650 mennesker er blevet såret.

Dødstallet efter mandagens jordskælv i Japan fortsætter med at stige. Mindst fem ældre mennesker har mistet livet, og op mod 650 personer er såret. Dødsofrene - fire kvinder og en mand - var alle over 70 år.

Flere huse i det nordvestlige Japan er styrtet sammen og flere bygninger skælvede i hovedstaden Tokyo, selv om byen ligger 260 kilometer væk fra epicentret af det kraftige jordskælv, som mandag morgen ramte Japan. Reaktorerne på tre atomkraftværker stoppede automatisk på grund af rystelserne, men efterfølgende udbrød der brand på Kashiwazaki-værket, som er et af Japans største atomkraftværker. Ilden brød ud i en transformerstation, men der kunne imidlertid ikke spores radioaktivitet i luften.

Flere tog fra Tokyo til det nordvestlige Japan blev aflyst på grund af jordskælvet, som målte 6,8 på richterskalaen og var kraftigst ud for Niigata-kysten 260 kilometer nordvest for Tokyo.

/ritzau/