Fem ministre vender irakisk regering ryggen

Endnu en håndfuld ministre vender premierminister Nouri al-Maliki ryggen og boykotter regeringen. Dermed er der ikke flere sunnimuslimer på ministergangen.

Netop som det ikke så ud til at kunne blive meget værre for den irakiske premierminister, Nouri al-Maliki, valgte fem ministre mandag indtil videre at nedlægge deres arbejde i regeringen. I april udvandrede fem ministre fra den radikale shiamuslimske leder, Moqtada al Sadrs parti, og i sidste uge forsvandt seks ministre fra den store sunnimuslimske partiblok.

Blandt de fem ministre, der mandag sagde stop, var blandt andet to sunnimuslimer. Dermed er det ikke bare et hårdt slag for regeringsarbejdet, men også for premierminister Malikis forsøg på at fremstå som den kraft, der kan samle alle de religiøse og etniske grupper. Nu er der nemlig ikke flere sunnier tilbage på ministertaburetterne.

Ifølge Iyad Jamal-Aldin fra Iraqiya-listen, som de fem ministre tilhører, sker boykotten, fordi Maliki i fem måneder har været for sløv i optrækket med at få gennemført politiske reformer.

/ritzau/