FBI sender 100 agenter til Ferguson

100 FBI-agenter er indsat i byen Ferguson for at forhindre eventuelle optøjer, når det bliver afgjort, om der skal rejses tiltale mod den politibetjent, der i august skød og dræbte den sorte teenager Michael Brown.

Demonstranter var igen på gaden i Ferguson natten til lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det amerikanske forbundspoliti Federal Bureau of Investigation (FBI) har sendt 100 agenter til byen Ferguson i delstaten Missouri forud for afgørelsen i den højspændte sag om drabet på den 18-årige Michael Brown. Det rapporterer ABC News.

Agenterne skal forhindre eventuelle optøjer, når det bliver afgjort, om der skal rejses tiltale mod den politibetjent, der i august skød og dræbte den sorte, ubevæbnede teenager.

FBI anholdt fredag to mænd, der mistænkes for at have købt sprængstoffer til rørbomber, som de angiveligt ville bruge, når afgørelsen bliver offentliggjort. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Drabet på Michael Brown udløste voldsomme raceuroligheder i St. Louis-forstaden, og myndighederne frygter en ny bølge af protester, især hvis juryen vælger ikke at rejse tiltale mod betjenten.

Selv om det er tre en halv måned siden, at drabet fandt sted, fortsætter protesterne uden for politistationen i Ferguson på daglig basis. CNN rapporterer, at det nogle dage blot er en håndfuld mennesker, der protesterer, mens det andre dage er flere hundrede, der kræver betjenten dømt for sin forbrydelse.

Sagen bliver i øjeblikket undersøgt af flere instanser. Mens anklagemyndigheden altså er lige på trapperne med en afgørelse om, hvorvidt der er belæg for at rejse en sag mod betjenten, efterforsker FBI, om betjenten forbrød sig mod Michael Browns civile rettigheder under skyderiet. Samtidig er det amerikanske justitsministerium ved at kulegrave politiafdelingen i Ferguson.