FBI ransagede Trumps tidligere valgchefs hjem

FBI har beslaglagt dokumenter og andet materiale i Trumps tidligere valgkampchef Paul Manaforts hjem.

Paul Manafort ses her mellem Donald Trump og Ivanka Trump under valgkampen i juli 2016, da Manafort stadig var chef for valgteamet. Reuters/Rick Wilking Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbundspolitiet FBI ransagede den amerikanske præsident, Donald Trumps, tidligere valgkampchefs hjem i sidste måned.

Det bekræfter en talsmand for den tidligere valgkampchef, Paul Manafort, til avisen Washington Post.

Det skete som led i efterforskningen af, hvorvidt Trumps valgkampteam havde kontakt til Rusland forud for præsidentvalget i USA i november 2016.

FBI beslaglagde ifølge avisen dokumenter og andet materiale i den tidligere valgkampchef Paul Manaforts hjem.

En anden avis, New York Times, skriver, at der var tale om skattepapirer og dokumenter fra udenlandske banker. Det oplyser en kilde med kendskab til sagen.

Ransagningen blev foretaget 26. juli. Det var dagen efter, at Manafort blev udspurgt om sagen i Senatets efterretningsudvalg.

Udvalget forsøger at klarlægge, hvilke kontakter der var mellem Trumps valgteam og Rusland, der beskyldes for indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

Manafort trådte tilbage som chef for Trumps valgkamp efter beskyldninger om, at han havde modtaget store summer fra Ukraines tidligere prorussiske regering.

Paul Manafort er en af de centrale personer i FBI's efterforskning af mulige kontakter mellem valgkampteamet og Rusland.

Han var også en af deltagerne i et meget omtalt møde med en russisk advokat, hvor også præsidentens søn, Donald Trump Jr., og svigersøn Jared Kushner deltog.

Mødet fandt tilsyneladende sted i et forsøg på at fremskaffe skadelige oplysninger om Trumps demokratiske modstander ved valget, Hillary Clinton.

Manafort har afvist at have gjort noget galt. Han har ifølge sin talsmand samarbejdet fuldt ud med FBI.

/ritzau/AP