FBI-papir: Clintons hjælper bad FBI ophæve klassificering

En unavngiven kilde hævder, at Hillary Clintons rådgiver bad FBI om hjælp i sag om fortrolige papirer.

En unavngiven person siger ifølge FBI-dokumenter, at Hillary Clintons hjælper Patrick Kennedy tog kontakt til forbundspolitiet. Han bad om, at klassificeringen af nogle e-mails blev ophævet i en "quid pro quo"-aftale. (noget for noget, red.) Scanpix/Josh Edelson Fold sammen
Læs mere

Hillary Clintons rådgiver pressede det amerikanske forbundspoliti (FBI) til at ophæve klassificeringen af nogle e-mails fra Clintons private server.

Det fremgår af FBI-dokumenter, som er blevet fremlagt mandag i Washington.

Sagen drejer sig om tiden, da den nuværende præsidentkandidat var udenrigsminister i USA.

En unavngiven kilde siger ifølge dokumenterne i et interview, at rådgiveren Patrick Kennedy tog kontakt til forbundspolitiet.

Han bad om, at klassificeringen blev ophævet i en "quid pro quo"-aftale (noget for noget, red.)

Spørgsmålet om Demokraternes præsidentkandidat har sendt hemmelige dokumenter fra sin private e-mail-server har været et stort emne under valgkampen.

Clinton beskyldes for at have udsat amerikanere for potentiel fare ved at sende statslige hemmeligheder uden om de officielle og sikre kanaler.

En ansat i et firma, som drev Hillary Clintons private e-mail-server, har til FBI sagt, at han "ikke tror", at der var et succesfuldt digitalt indbrudsforsøg mod serveren.

Det fremgår også af de fremlagte dokumenter fra politiet.

/ritzau/Reuters