FBI har slået til mod »Muskler«, »Tony Krøblingen« og »Slæbebåd«

Anholdelser efter razziaer viser, at den italienske mafia ikke kun er en Hollywood-historie i USA.

- Anklagerne mod de anholdte lyder som om, at de er hentet i en gammeldags mafiaroman, siger FBI's talsmand, Diego Rodriguez Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. I en række koordinerede razziaer langs USA's østkyst har det føderale politi, FBI, anholdt over 40 formodede gangstere.

I alt 46 mistænkte er indtil videre tilbageholdt af myndighederne, fordi de formodes at være tilknyttet mafiavirksomhed.

Anholdelserne er sket fra Massachusetts og ned til Florida. De fleste af de mistænkte tilhører ifølge FBI gamle mafiafamilier i New York med siciliansk baggrund - blandt andre klanerne Genovese, Gambino, Lucchese og Bonanno.

Men der er også anholdt personer med tilknytning til organiseret kriminalitet i Philadelphia.

Anholdelserne viser, at den italienske mafia ikke kun er en Hollywood-historie, men stadig er aktiv i et meget stort område i USA.

- Anklagerne mod de anholdte lyder som om, at de er hentet i en gammeldags mafiaroman, siger FBI's talsmand, Diego Rodriguez. Han nævner afpresning, mordbrand, bedrageri, våbenhandel, salg af smuglercigaretter, mishandling og illegal spillevirksomhed. Dertil kommer mere moderne kriminalitet som svindel med kredit- og kontokort.

Ved politiets razziaer blev der beslaglagt våben og kontanter.

Blandt de anholdte er der unge på kun 24 år og ældre på op til 80 år. De har alle farverige øgenavne som "Muskler", "Tony Krøblingen" og "Slæbebåd".

Razziaerne fandt sted på baggrund an langvarig efterforskning foretaget af FBI og New Yorks særlige efterforskningsgruppe for organiseret kriminalitet. I efterforskningen har et vidne fra mafiaen spillet en nøglerolle sammen med en undercover FBI agent, som arbejdede for formodede mafiakaptajner.

I de sigtelser, der er rejst, beskrives blandt andet, hvordan et offer angribes af mafiamedlemmer og skæres med glas, skarpe genstand og sparkes med støvler med stålspidser.

New Yorks politichef, Bill Bratton, siger, at hele aktionen retter et betydeligt slag mod La Cosa Nostra, som politiet i New York er opsat på et få nedkæmpet.

/ritzau/AFP