FBI: Det VAR russerne der stod bag hacking af Hillary Clinton

FBI har orienteret Kongressens efterretningsudvalg om hackingen af Demokraterne, og »det er praktisk talt sikkert, at den russiske regering står bag,« skriver New York Times.

Lige op til demokraternes konvent måtte Hilary Clinton forholde sig til, at Wikileaks lækkede belastende e-mails, som viste at kræfter i ledelsen hos demokraterne modarbejdede Bernie Sanders. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua LOTT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er nået til to konklusioner om hackingen af det demokratiske parti i USA: For det første er hackingen meget mere omfattende end hidtil antaget. Og for det andet er det den russiske regering, som står bag. Det skriver New York Times, som har talt med kilder i efterretningsudvalgene i Kongressen.

Topfolk fra FBI orienterede i sidste uge efterretningsudvalgene i Repræsentanternes Hus og Senatet. »Meget af briefingen var fokuseret på den kendsgerning, at de amerikanske efterretningsvæsener praktisk talt er sikre på, at den russiske regering stod bag hackingen,« siger de pågældende kilder til avisen.

Ind til nu har det været oplyst, at russerne havde hacket to demokratiske partiorganisationer, men tyveriet af dokumenter er meget mere omfattende. De er trængt ind i private email konti hos mere end 100 demokratiske politikere, funktionærer og organisationer, og de er tydeligvis gået efter personer i inderkredsen omkring Hillary Clinton, konkluderer FBI, som er igang med at tage kontakt til alle de berørte.

Forbundspolitiet vil endnu ikke sige, om angrebet har karakter af et rutinemæssigt cyberangreb, eller om der er tale om et russisk forsøg på at påvirke det amerikanske præsidentvalg til fordel for republikaneren Donald Trump, skriver New York Times. Men tilsyneladende er republikanske politikere og organisationer ikke blevet hacket, og avisen noterer også, at det ømfindige materiale hidtil er blevet lækket gennem Wikileaks, hvis stifter og leder, Julian Assange, har svoret at ville dukke Hillary Clinton.

Bl.a. har Wikileaks i de seneste dage næret en konspirationshistorie om, at Clinton skulle have beordret et attentat på en partimedarbejder - Wkileaks har udlovet en dusør på 20.000 dollar i sagen - og » Assange har gjort det klart, at han ønsker at skade Hillary Clintons kandidatur af politiske og personlige grunde. Han har antydet, at han har mere skadeligt materiale, som han vil offentliggøre,« som Times skriver.